Staal framebouw

“Zo kunnen er prachtige moderne woningen met grote vrije overspanningen en overstekken ontworpen worden“

Staalframebouw is een jonge, revolutionaire en duurzame bouwmethode. Het wordt wereldwijd al frequent toegepast en begint nu ook door te breken in België. Met deze bouwtechniek wordt de volledig dragende structuur gemaakt uit ( zoals het woord zelf zegt) staal.
Het stalen skelet wordt gemaakt met koudgewalste stalen profielen die eenvoudig samengesteld kunnen worden. Het is net zoals bij houtskeletbouw een efficiënte en snelle techniek, alleen is het ook maatvast en bestand tegen vocht.

In slechts enkele dagen kan de volledige constructie van jouw droomhuis al gerealiseerd worden. Bouwen met staal is daarnaast ook een droogbouwmethode. Omdat je geen rekening moet houden met wachttijden om de werken te laten drogen, kan je in no time overgaan tot de afwerking.

Daar we via de verkoop van staalproducten Demsteel veelzijdig in contact komen met projectontwikkelaars en aannemers die vertrouwd zijn met de staalframebouw kunnen we u via samenwerking met hen diverse diensten aanbieden tegen de beste prijsverhouding , kwaliteit.

voordelen van staal framebouw

De karakteristieke waarden voor geluid, maatvoering, krimpscheuren en klimaatinvloeden zijn vele malen gunstiger dan de huidige traditionele bouw mits het op de juiste manier wordt
uitgevoerd. De afbouwmaterialen zorgen echter voor een perfecte warmte- en geluidsisolatie. Staalframebouw heeft de voordelige eigenschap dat door de sterkte van staal er tussen de stalen
profielen geïsoleerd kan worden. Hierdoor is er minder ruimteverlies bij toepassing van hogere isolatienormen. Dit maakt het bouwsysteem uitermate geschikt voor projectontwikkelaars,
woningbouwverenigingen en overige huisvesters omdat het meer verkoopbare vierkante meters vloeroppervlakte biedt.

“ Zo kunnen er prachtige moderne woningen met grote vrije overspanningen en overstekken ontworpen worden “.

Door de hoge sterkte van staal is het bouwsysteem geliefd bij architecten vanwege de hoge mate van ontwerpvrijheid. Zo kunnen er prachtige moderne woningen met grote vrije
overspanningen en overstekken ontworpen worden. Er zijn geen dragende muren meer in de woningen zodat men vrij is met de indeling van de ruimte.

De bouwtechniek biedt naast bovengenoemd nog meer voordelen. De verschillende kenmerkende aspecten van staalframebouw hebben we voor u op een rijtje
gezet.

Houtskelet vs staal framebouw

Steeds vaker wordt staalframebouw gezien als een beter alternatief voor een houtskeletbouw. Het is lichter van gewicht, maatvaster dankzij krimpvrije materialen, minder gevoelig voor klimlaat en bestemd tegen ongedierte en schimmels.

Waarom kiezen voor staalbouw en niet voor houtskeletbouw?  

Tegenwoordig is de nieuwe manier van bouwen staalbouw. Er zijn momenteel veel methodes om een huis aan te leggen. De traditionele manier om metselwerk toe te passen, maar men kan ook kiezen voor een staalconstructie. Ook worden de stalenframe gebouwen veel populairder bij particuliere bouwprojecten. Houtskelet is nog steeds een van de populairste methodes, maar wat is nu de juiste keuze?       

 

Uit welk materiaal moet ik mijn bijgebouw plaatsen?  

Een bestaande ruimte zoals een woonkamer, garage of keuken kan uitgebreid worden naar een grotere ruimte.

Op zoek naar geschikte materialen om iets bij te bouwen? Men denkt meestal meteen aan hout of bakstenen, maar de keuze voor staal heeft toch net iets meer voordelen dan u denkt.

De staalconstructie is de meest geschikte manier voor het uitbreiden van woningen en gebouwen, wij zetten de voordelen even op een rij.

 

Wat is de opbouw van een houtskelet?

Houtskelet is eenvoudig gezegd een bouwmethode waarbij de dragende elementen zijn samengesteld uit houten palen en balken. De ruimte tussen de dragers is opgevuld met isolatiemateriaal. Hoogwaardige geprefabriceerde wanden uit kwalitatieve houten constructies zijn gebruikt om dus een snellere bouwmethode van houtskelet te realiseren.

Meestal wordt deze woning nog afgewerkt met een bakstenen buitengevel, omdat de weersomstandigheden in België het niet anders toelaten.

Wat zijn de voor -en nadelen?
– Het heeft een droge bouwtechniek
– Het heeft een goedkope bouwmethode

 

Wat is staalbouw?

Huizen van staalbouw maken gebruik van stalen draagstructuur en kunnen op vele manieren worden gerealiseerd. Voor de stalen frameconstructie zijn de vloer en wanden opgebouwd uit koudgewalste stalen profielen. In de staalbouw is een skelet van warmgewalste staalprofielen aangebracht als basis voor zelfdragende vloer- en wandelelementen.

De staalconstructie is in België nog niet algemeen bekend, maar heeft zowel bij nieuwbouw als renovatie vele voordelen.

Wat zijn de voor-nadelen?

Staalbouw heeft bijna geen nadelen, eerst dacht men dat de isolatie van geluid en warmte aan de mindere kant zou zijn, maar dit is tegenwoordig helemaal niet meer zo.

In onze staal zit zelf al isolatie verwerkt, hoe geïsoleerder het huis hoe duurzamer.

– Het is eenvoudiger om mee uit te breiden.
– Staalbouw heeft de snelste bouwtijd.
– Tijdens het productieproces en de bouw ter plaatse wordt er zeer weinig afval geproduceerd.

Wat is nu het grootste verschil tussen beide bouwmethodes?

Aan de voordelen kan je zien wat de grootste verschillen zijn. Houtskeletbouw heeft in dat opzicht toch meer nadelen dan staalbouw.

Omdat gegalvaniseerd staal ( of soortgelijk materiaal) wordt gebruikt, kan het staal volledig worden beschermd tegen roest. Dit betekent dat de staalframebouw niet alleen ongevoelig is voor ongedierte, maar ook ongevoelig is voor vocht. Ongeacht de omgevingsomstandigheden zal het stalen frame niet uitzetten.

Daarnaast zorgt de verkorte bouwtijd en andere factoren ervoor dat er tijdens het bouwproces minder energie wordt verbruikt. Hierdoor is staal een van de duurzaamste methodes om mee te bouwen.

Wat zijn de isolatienormen?

Afhankelijk van het e-peil zijn er verschillende diktes.
Standaard: 14 cm rockwool en 6 cm pur.